Tom De Cock houdt interviewmarathon als alternatief voor de Boekenbeurs

Boekensector VRT NWS

Tom De Cock, nog maar net vertrokken bij radiozender MNM, zal begin november niet minder dan 300 schrijvers interviewen; de gesprekken zullen online te zien zijn op VRT NU.

VRT en Boek.be hebben nog andere boekenplannen "om lezers te inspireren en in contact te brengen met auteurs". Want de Boekenbeurs in Antwerpen zoals we die kennen gaat dit jaar niet door wegens corona.

Het coronavirus heeft ook de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen genekt. Een massa volk in een besloten ruimte bijeen brengen is in coronatijden uit den boze. Boekenorganisatie Boek.be en de VRT hebben wel een alternatief uitgedacht van 1 tot 11 november 2020.

Boekenliefhebber Tom De Cock, zal in Antwerpen niet minder dan 300 schrijvers interviewen uit de Vlaamse en de internationale boekenwereld. Het wordt een literaire interviewmarathon. Daarnaast trekt een reporter het land door om lezers en auteurs te ontmoeten, in boekhandels, bibs, scholen of culturele centra. Al die interviews worden via livestream uitgezonden op VRT NU.

Ik geef nu al toe dat ik niet van iedereen een boek gelezen zal hebben; ik ga uit van mijn nieuwsgierigheid als lezer (Tom De Cock)

Tom De Cock: "De Boekenbeurs is voor meer dan 120.000 lezers – waaronder ikzelf – elk jaar dé plaats waar ze hun nieuwe literaire liefde leren kennen, leuke cadeaus vinden of kinderen laten kennismaken met het unieke plezier van het lezen. Dat kunnen we niet gewoon een jaartje overslaan. Ik ben dan ook oprecht blij en trots dat ik mijn schouders mee onder een waardig alternatief mag zetten."

Boek.be, de koepel van zo'n 400 uitgevers en boekverkopers die de Boekenbeurs organiseert, is tevreden met het online alternatief. Vé Bobelyn: “Ik ben heel trots op deze sterke samenwerking met de VRT. Het is een straf project geworden waarmee we auteurs en boekenliefhebbers verbinden op diverse manieren. En volgend jaar nodigen we iedereen opnieuw graag uit in Antwerpen voor een groots boekenfeest!"

Boeken zullen op alle VRT-netten in die periode ook gevoelig meer aandacht krijgen. Op het VRT-boekenplatform LangZullenWeLezen komt er deze herfst trouwens een podcast over literaire debutanten, dat zijn schrijvers die hun eerste boek uitgeven.

Lees het volledige artikel op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief