De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Bekijk de eerste aflevering van OnderOns met bestsellerauteur Hanya Yanagihara van 'Een klein leven'

Canvas

Ons land ligt in het hart van Europa en er komen dan ook voortdurend boeiende mensen op bezoek vanuit de hele wereld en uit allerhande vakgebieden. In zijn nieuwe praatprogramma OnderOns op VRT NU ontmoet Thomas Vanderveken een aantal van die toppers voor een persoonlijk en intiem gesprek.

De eerste in de rij is niemand minder dan Hanya Yanagihara, de Amerikaanse successchrijfster met Japans-Koreaanse roots. Ze werd bekend met haar miljoenenbestseller Een klein leven en was vorige week in België om haar nieuwe boek Naar het paradijs voor te stellen. Daarin behandelt ze drie periodes in een door haar herschreven Amerikaanse geschiedenis: 1893, 1993 en 2093. Ze heeft het in haar boek onder meer over leven in tijden van een pandemie en dat is des te merkwaardiger omdat ze het boek bedacht nog voor er sprake was van Covid. Hoe helderziend is Hanya Yanagihara, wat doet haar hart sneller slaan en welke lessen heeft het leven haar tot nu toe geleerd? Thomas neemt ruim de tijd om het haar te vragen.

Later volgt onder meer de Britse classica, Cambridge-prof en televisiepersoonlijkheid Mary Beard. Zij kreeg vorig jaar een eredoctoraat van UGent en is binnenkort in ons land.

Bekijk de eerste aflevering van OnderOns met Hanya Yanagohara op VRT NU.

Lees meer over Hanya Yanagihra op vrtnws.be

Bekijk de eerste aflevering van OnderOns met bestsellerauteur Hanya Yanagihara van 'Een klein leven'
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief