Theatervoorstelling 'Oude Meesters' naar de roman van Thomas Bernhard in Antwerpen

Theater Espresso

Compagnie Marius heeft een nieuwe voorstelling. Acteurs Vincent Van den Berg en Kris Van Trier voeren het stuk 'Oude Meesters' op dat zich afspeelt in het Kunsthistorisch Museum in Wenen. Het is het eerste in het drieluik Sit-Down Comedies, naar de roman van de Oostenrijkse schrijver Thomas Bernhard.

Van den Berg en Van Trier vertolken de rollen van de twee mannen Reger en Atzbacher. Reger zit al jaren om de twee dagen bij het schilderij 'Man met witte baard' van Tintoretto in het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Daar op die bank voor het schilderij, heeft hij afgesproken met meneer Atzbacher. Ze haten alles en iedereen, maar kunnen ook niet zonder.

In één monoloog vullen de twee acteurs elkaar aan, spreken ze elkaar tegen of naar de mond. Het duo reflecteert over kunst, ouders, onderwijs en politiek. Maar er is ook plaats voor wat lichtvoetigheid, want in vlammende scheldtirades sparen ze niemand, ook zichzelf niet.

'Oude Meesters' speelt vanaf 1 juli tot 12 juli in het Middelheimpark in Antwerpen. Meer info vind je op de website van Compagnie Marius.

'Het boek van Bernhard is één van de weinige boeken waarmee ik luidop heb moeten lachen. Het wordt dus ook zeker een grappige voorstelling.'(Kris Van Trier)

Herbeluister hier het gesprek met Kris Van Trier over Oude Meesters in Espresso

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief