The Messy Chef: verhalen over het plezier van koken en eten, makkelijke en snelle recepten

Kookboek De Madammen

Jelle Beeckman gaf tijdens de lockdown heel wat kooktips op Radio 2. Nu heeft hij een boek uit: The Messy Chef.

Waarom is dit kookboek de moeite om in huis te halen?

'Er is veel veranderd in de kookwereld: nieuwe huishoudtoestellen, avocado in de chocomousse, en de meeste kookboeken zijn veel te serieus en er staan vaak ingrediënten in waar je bij wijze van spreken voor op safari moet vertrekken. Het feit dat je zelf al kookt, is tegenwoordig echt al heel goed. Ik wil het plezier van koken terug geven. Er is zoveel verschenen over wat je wel en niet mag eten en het hoeft allemaal zo moeilijk niet te zijn. In mijn boek staan geen moeilijke recepten dus en het gaat vaak ook snel. Het gaat over logisch verstand. Mijn weegschaal vertelt me wel wanneer ik te dik ben en dan pas ik mijn eetgewoontes weer een beetje aan.' (Jelle Beeckman)

Jelle heeft geen koksopleiding gevolgd. Koken was voor hem altijd gewoon ontspannend en hij ging niet graag naar school. Tijdens de examens probeerde hij tijdens de middag met zijn broers de beste croques te maken en de middagpauzes werden dus steeds langer. De cijfers werden dan ook steeds roder, vertelt Jelle.

Door een vertrouwenspersoon op school heeft hij zijn weg gevonden. En dus nu werkt hij in een centrum voor lerarenbegeleiding en is koken nog steeds zijn hobby. Hij schrijft ook heel erg graag en 'een gerecht is een verhaal en koken is iets leuks' en dat wou hij in een boek samenbrengen. 'Na een slechte dag thuiskomen en je vriendin zet een heerlijke lasagne op tafel, dan is alles goed, want dat is dan 'comfortfood''. Het zijn die verhalen die hij in een boek wou gieten.

Jelle gaf trouwens na het interview nog een recept voor op de barbecue en het staat ook op de website van Radio2.be

Herbeluister het interview hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief