Tekstschrijfster Mary Boduin heeft memoires 'Dat heet dan gelukkig zijn' klaar: 'Ann Christy is rode draad'

Memoires Radio 2

Mary Boduin, tekstschrijfster voor een groot deel van de Vlaamse showbizz, heeft haar memoires neergeschreven onder de titel 'Dat heet dan gelukkig zijn'. Die verwijst naar het lied waarmee Ann Christy ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in 1975. Haar leven en haar band met Ann vormen de rode draad voor het boek.

Mary Boduin is geboren in Nederland, maar woont nu in Mollem, deelgemeente van Asse. 'Dat heet dan gelukkig zijn' - 'Een leven vol muziek voor Ann en de anderen' is de toepasselijke titel voor de memoires van Mary Boduin. Ze schreef teksten voor veel Vlaamse artiesten. Naast Ann Christy was ze ook verantwoordelijk voor liedjes van Louis en Gunther Neefs, Anneke Soetaert, Liliane Saint-Pierre, Jo Vally, Nicole en Hugo, Udo en nog vele anderen.

Leven achter de schermen

Het boek vertelt ook het leven achter de schermen van de Vlaamse showbusiness, de theater-, ballet- en filmwereld. Mary volgde toneelopleiding in Maastricht en was tien jaar actrice in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS), tussen 1962 en 1971. 'In die periode vroegen Anton Peeters en Yvonne Lex, met wie ik speelde bij de KVS, een liedje te schrijven voor Louis Neefs en vanaf toen werd ik regelmatig gevraagd om teksten te schrijven', vertelt Mary. Ze acteerde ook in films met Louis De Funès en was twee jaar artistiek directeur in de balletschool Muda van Maurice Béjart in Brussel.

Ann Christy

Mary Boduin schreef de tekst van 'Dag vreemde man', waarmee Ann Christy deelnam aan Canzonissima in 1971. 'Ik had Ann toen nog nooit ontmoet', zegt Mary nog. 'Dat gebeurde pas een paar jaar later en daar is een fijne vriendschap uit ontstaan. Ik maakte ook tekst en muziek voor 'Gelukkig zijn' waarmee Ann in 1975 voor België naar het Songfestival mocht. Dat nummer was oorspronkelijk bedoeld als reclame voor een jeansmerk, maar ik heb er een Nederlandstalige tekst op geschreven". Het eindigde helaas pas 15e, maar het werd wel een klassieker.

Mijn eigen leven

'Het boek vertelt ook mijn eigen levensverhaal', zegt Mary, 'want als mensen mij vroegen om een interview, ging het altijd over de songs, en was men niet geïnteresseerd in mijn verhaal. Daar wilde ik met dit boek ook verandering in brengen en Ann Christy is de rode draad, besluit Mary Boduin. 'Dat heet dan gelukkig zijn' wordt uitgegeven door Borgerhoff- Lamberigts en is beschikbaar in de boekhandel vanaf 6 oktober. Meer info vind je ook op haar website www.maryboduin.be


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief