Susanne Kronholm

'Tegenwoordig heet iedereen Sorry (2018)' van Bart Moeyaert wordt verfilmd

Fictie VRT NWS

Vandaag maakten uitgeverij Querido en het productiehuis De Mensen bekend dat er een verfilming komt van 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry' (2018) van Bart Moeyaert. De regie is in handen van Frederike Migom.

Het boek gaat over Bianca, een onzeker meisje dat bij haar pas gescheiden moeder woont en alle aandacht ziet gaan naar haar broertje met een hartkwaal. 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry' won een Zilveren Griffel, werd onder andere genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs en is al in acht talen vertaald. De jury van de Astrid Lindgren Memorial Award, die Moeyaert in 2019 ontving, omschreef het boek als 'een vlijmscherp, emotioneel portret'.

Regisseur Frederike Migom maakte eerder al de film 'Binti'. Over Bart Moeyaerts boek zegt ze: 'Ik zag Bianca’s innerlijke wereld meteen in beelden voor me. Ik voelde me verbonden met deze buitengewoon merkwaardige tiener op zoek naar verbinding binnen haar gebroken gezin.' Producent Ivy Vanhaecke van De Mensen: 'Samen met de talentvolle Frederike Migom kijken we er enorm naar uit om de wereld van Bart Moeyaert uit 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry' naar het scherm te brengen: feel good met een ontroerend en kwetsbaar kantje.'

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief