Sven Speybrouck vraagt: Welk boek heeft jouw kindertijd bepaald?

Radio 1

Ruth Joos zat vandaag voor de laatste keer op de set van het Boekenfeest in Antwerpen. Elke dag had zij een andere boekenminnende copresentator van Radio 1 aan haar zijde. Vandaag was dat Sven Speybrouck en zoals de anderen mocht ook hij een boekenvraag aan de luisteraars stellen.

Boeken zijn iets speciaals. Er zijn ook boeken die een enorme indruk op jou als kind nalieten. Daarom stelde Sven Speybrouck aan de luisteraars van het Boekenfeest de vraag: Welk boek heeft jouw kindertijd bepaald? Welk boek heeft jou gevormd tot wie je bent? Welk boek heeft iets met je gedaan? Door welk boek ben jij iets beginnen te beseffen? Welk boek zou jij bij wijze van spreken uit een brand redden, omdat het zoveel voor jou betekend heeft?

Er kwamen tal van boekentips binnen. En het zijn zeker niet alleen boeken die goed aflopen, sommigen zijn erg droevig, maar ze deden iets met jou als kind.

Toevallig heeft debutante Marieke De Maré die te gast was in het Boekenfeest van vandaag ook een kinderboek mee voor op de te winnen 1,5 meter boekenplank van Radio 1: Lampje van Annet Schaap. Op LangZullenWeLezen vind je inderdaad heel wat positieve recensies van lezers over dit boek. En ook Sven Speybrouck vindt het een absolute aanrader voor jong en oud en leest het momenteel voor aan zijn zoon. Zondag sluit Friedl' Lesage het Boekenfeest af met Touché en dan wordt de boekenplank weggegeven.

Herbekijk alles over de boekentips op VRT NU:

Deel 1

Deel 2


Deel 3

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief