Succesvolle autobiografie van de Britse hofdame is vertaald in het Nederlands

Non-fictie VRT NWS

Lady Anne Glennconner was dertig jaar lang de hofdame van prinses Margaret, de zus van de Britse koningin Elizabeth. De autobiografie die ze schreef - 'Lady in Waiting' - is een heus succes in Groot-Brittannië. De fascinatie van de Britten voor hun koningshuis is zo groot dat ook de hofdames er halve beroemdheden zijn. Nu is eindelijk de Nederlandse vertaling uit: ‘De Hofdame – Mijn bijzondere leven in de schaduw van de Britse Kroon’.

Haar memoires bieden een bijzondere kijk in het koningshuis. Ze vertelt verschillende anekdotes, waaronder dat prinses Margaret de enige mens ter wereld was die haar zus, de koningin, het zwijgen kon opleggen. Ook komen we te weten dat de koningin het liefste recht stond wanneer ze haar favoriete tv-serie keek (‘Dad’s Army’). Daardoor moesten ook al haar gasten de hele aflevering lang blijven rechtstaan, want het protocol schrijft voor dat je pas mag gaan zitten als de koninklijke hoogheid eerst zelf is gaan neerzitten.

Na het succes van haar boek heeft Lady Anne de smaak te pakken. In de herfst verschijnt haar eerste thriller met de titel ‘Murder on Mustique’. Wie zal er vermoord worden?

Lees het volledige artikel op vrtnws.be

En lees wat auteur Harry De Paepe van de bestseller vond.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief