Succesauteur Lize Spit werkt tijdens lockdown aan laatste pagina’s van opvolger 'Het smelt'

Fictie Radio 2 Vlaams-Brabant

De Brusselse schrijfster Lize Spit gebruikt de tweede coronalockdown om de opvolger van haar bestseller 'Het smelt' af te werken. Ook de film van haar debuutroman volgt volgend jaar. Mooie vooruitzichten dus in het jaar dat de Antwerpse Boekenbeurs niet kan doorgaan. Bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel sprak ze over haar plannen, de lockdown én haar thuisbasis Anderlecht.

Voor Lize Spit is de tweede lockdown niet zo erg als voor vele andere mensen. Als schrijfster is ze het gewoon om vaak alleen te zijn en haar dagen te structureren. En kijk, dankzij de lockdown komt dat tweede boek er misschien wel sneller dan verwacht. 'Ik ben het gewend om mezelf die discipline op te leggen. Het is vrij goed gelukt om door te werken. Maar het gaat soms iets moeizamer met al het slechte nieuws. Dat ontneemt soms de moed om er voor te gaan. Maar kijk, mijn nieuwe boek waar ik toch al enkele jaren aan bezig ben, is bijna klaar. Het eindpunt is in zicht.'

Tijdens de lockdown zag ik een balkonnetje waarop twee kinderen zaten te spelen. Op anderhalve vierkante meter. Dan besef je dat iedereen er anders voor staat.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief