De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Zeven jaar geleden na het idee, is Boerke ook animatiefilm - bekijk het interview met de maker Pieter De Poortere

Strips & graphic novel VRT NWS

Het Oost-Vlaamse stripfiguur "Boerke" wordt vanaf maandag 29 maart een animatiereeks op Canvas. Boerke is al jaren het stripfiguurtje van Gentenaar Pieter De Poortere. Je kan hem kennen van zijn wekelijkse verschijning in Knack Focus. Het stripfiguur zal 52 afleveringen lang te zien zijn op televisie. De Poortere vindt het fantastische dat 'zijn Boerke' eindelijk verfilmd wordt.

Stripfiguur Boerke is herkenbaar aan zijn grote snor, en zal over ruim 2 weken voor het eerst een bewegend figuur zijn op het scherm. Vanaf 29 maart zie je hem elke avond rond 11 uur op Canvas. Hij vervangt voor even het programma 'Winteruur' met Wim Helsen. Net als in het tijdschrift beleeft Boerke situaties die voor hem altijd slecht aflopen, tot plezier van de kijker. De kleinmenselijke tekortkomingen en zwaktes van Boerke maken hem heel herkenbaar. Dus naast leedvermaak, zullen we ook wel vaak medelijden en sympathie voor hem hebben.

Bekijk het interview met de bedenker Pieter De Poortere in 'Het Journaal' op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief