Street art van Gentse kunstenaar ROA verovert de wereld. Het boek ROA CODEX brengt ze in kaart.

Kunstboek VRT NWS

Het werk van de Belgische street art-kunstenaar ROA is gebundeld in een boek ROA CODEX (Lannoo).

ROA is bekend van zijn grote zwart-wit muurschilderingen van knaagdieren, vogels, reptielen en bedreigde diersoorten. Hij begon zijn carrière in zijn thuisstad Gent, maar ondertussen duikt zijn werk wereldwijd in het straatbeeld op. Via de interactieve kaart in dit artikel, kunt u een selectie zien van zijn muurschilderingen in verschillende steden.

Vandaag ligt het eerste overzichtsboek van ROA in de rekken. ROA is het pseudoniem van een anonieme Gentse kunstenaar. De afgelopen 20 jaar heeft hij een rijkgevulde catalogus bij elkaar geschilderd op muren en gebouwen in steden als Londen, New York, Parijs, Berlijn, maar ook Johannesburg, Bangkok, Puerto Rico en Perth. Zijn monumentale werken stellen meestal dieren voor, maar ze verbeelden zelden een vrolijke beestenboel.
De afbeeldingen zijn vaak confronterend omdat er een link is met de dood, verval of bedreiging. Zijn beelden dwingen ons om na te denken over de plaats van dieren in onze steden. Lees meer

Herbeluister ook filosoof Johan Braeckman in Espresso, want de twee hebben meer gemeen dan u op het eerste zicht zou denken.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief