'Stil in het heden met een zoete glimlach om ons schone verleden', hulde aan overleden schrijver Pieter Aspe

VRT NWS

Het overlijden van misdaadschrijver Pieter Aspe (68) maakt veel reacties los. Acteurs, schrijvers en politici brengen op hun eigen manier hulde. 'Stil in het heden met een zoete glimlach om ons schone verleden', schrijft acteur Herbert Flack. 'Een innemend man met een virtuoze pen', klinkt het bij Vlaams minister-president Jan Jambon. 'Dank je om mij gezien te hebben wanneer iedereen langs me heen keek', zijn de woorden van schrijver Ish Ait Hamou.

Pieter Aspe, bekend van de misdaadromans over commissaris Van In, is gisteren overleden in Brugge. Hij is 68 jaar geworden en kampte vorig jaar al een tijdje met gezondheidsproblemen.

Aspe is een van de bekendste en meest verkopende auteurs van ons land, zijn boeken over Van In gingen als zoete broodjes over de toonbank en hij won ook meedere prijzen. Zijn overlijden maakt dan ook veel reacties los.

Herbert Flack, de acteur die de rol van commissaris Van In vertolkte in de televisiereeks 'Aspe' op VTM, brengt een poëtisch eerbetoon op Facebook: 'Stil in het heden met een zoete glimlach om ons schone verleden.'

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief