Stephanie en Francesco Planckaert over 2 van hun boeken in de Boekathon

VRT Boekenmaand Boekathon

Als de familie Planckaert iets doet, dan doen ze het goed. En dus hebben ze het voorbije jaar ineens twee boeken uitgebracht:

  • ’Tiener en moeder’ van Stephanie Planckaert en Iluna Timmerman
  • ’De familie Planckaert, zoals we echt’ zijn van Evi Renaux

Het eerste boek is van Eddy Planckaert zijn dochter Stephanie én van zijn kleindochter Iluna. Stephanie was immers 16 jaar toen ze Iluna kreeg. Iluna is nu 16 maar hun levens kunnen niet meer verschillen. Tijdens haar zwangerschap schreef Stephanie brieven aan haar baby. Die briefvorm is doorgetrokken in het boek: Iluna beantwoordt deze brieven. In 16 hoofdstukken komen zo liefdevol en in alle openheid verschillende thema’s aan bod. En stellen tiener en moeder zich kwetsbaar op. Om te besluiten dat ze toch ook overeenkomen in heel veel dingen.

Het tweede boek is geschreven door Evi Renaux. Als een goede vriendin van de familie heeft ze elk lid van de Planckaert clan geïnterviewd. Over hun hoogtepunten, maar ook over hun persoonlijke tegenslagen. Tegenslagen waar soms nog nooit in familie over gesproken was.

Zo leren zelfs de Planckaerts elkaar nog beter kennen via dit boek. Wie had dit ooit gedacht? Maar ze hopen vooral dat de boodschap overkomt bij het lezerspubliek, namelijk: ‘hoe diep je ook zit, je geraakt er altijd uit’.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief