De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Stekene eert overleden jeugdschrijver Dirk Bracke met 10 boekenruilkastjes

Jeugdboeken VRT NWS

Tegen de zomer zullen er in Stekene, in het Waasland, 10 boekenruilkastjes zijn als eerbetoon aan de overleden schrijver en inwoner Dirk Bracke. De kastjes verwijzen naar 10 boeken van Bracke. Ze worden gemaakt door een school uit de regio. Bracke overleed vorig jaar na een ziekte.

Gemeente Stekene wil schrijver Dirk Bracke op een bijzondere manier eren en plaatst daarom 10 boekenruilkastjes over het hele grondgebied. Daar kunnen mensen gratis boeken achterlaten en ontlenen. De kastjes krijgen een naam die telkens verwijst naar een ander boek van Bracke.

De kastjes worden gemaakt door leerlingen mechanica van de Broederschool in Stekene. Die zijn telkens zo'n 4 uur bezig aan 1 kastje. Om ze tegen weer en wind te beschermen, zijn ze gemaakt uit metaal. Voor de leerlingen is het een goede oefening, het zit ook vast in hun lessenpakket, en voor de gemeente een meevaller dat ze lokaal gemaakt worden. Tegen de zomer moeten alle kastjes af zijn.

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief