Stefaan Degand verloor 3 jaar geleden zijn vrouw en schreef nu 'Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder'

Non-fictie één

Acteur Stefaan Degand verloor drie jaar geleden zijn vrouw op veel te jonge leeftijd. Over dat verlies en de moeilijke periode daarna, schreef hij een boek: 'Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder'. Een ode aan zijn vrouw, dochter en aan het leven.

Een alleenstaande vader met dochter

Het gaat over een man, hijzelf, die al heel zijn leven klungelt en toch probeert de liefde te vieren in al haar vormen. Tijdens de lockdown was hij spontaan in de pen gekropen, om te schrijven voor zichzelf, zonder doel, een week lang. Op dat moment krijgt hij telefoon van de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts met de boodschap: 'jij moet een boek schrijven'. Na twee dagen bedenktijd ging Stefaan overstag en begon eraan zonder een idee te hebben waarover het zou gaan. Hij begon er aan, letterlijk met pen en papier. Na verloop van tijd dreef kramp in de pols hem naar de computer. Schrijven deed hij tussen 5 en 8 uur in de ochtend.

En voor hem geen writer's block: 'Ik wou schrijven als een man die als het ware een flinke slok adem neemt en in één geut alle woorden eruit schrijft', vertelt hij in 'Vandaag'. Het boek lijkt daarom in één ruk geschreven.

We leren Stefaan beter kennen in het boek, het is het verhaal van een alleenstaande vader met zijn dochter. Op vraag van Danira leest hij een fragment uit het boek voor.

Herbekijk hieronder de openhartige Stefaan Degand in 'Vandaag'.

Herbeluister Stefaan Degand in Culture Club op Radio 1 hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief