De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

'Start to feel great': voel je beter in je vel met het nieuwe boek van Evy Gruyaert

Radio 2

Evy Gruyaert kwam langs bij Ann & Daan op radio 2 om te vertellen over haar nieuwe boek ‘Start to feel great’. De presentatrice ging op zoek naar meer balans en een betere manier om met zichzelf om te gaan. Daaruit vloeide dit boek voort. ‘Ik ben eerst en vooral op zoek gegaan naar wie ik nu eigenlijk ben. Ik ben heel vroeg begonnen op de VRT en ben gauw in een mal gestopt. Maar klopt dat wel met wie ik vanbinnen ben?’, vroeg Gruyaert zich af.

‘Wat mensen zien stemt soms niet overeen met wat er vanbinnen leeft bij een persoon. Er gebeuren altijd wel dingen in het leven die jou een beetje onderuit halen. Je valt en je staat weer op, zonder dat te laten zien aan de buitenwereld. Je probeert ermee om te gaan, maar soms gaat het niet meer. Zo is dat ook bij mij’, vertelt ze.

Voor dit boek heeft Gruyaert eerst en vooral zichzelf in kaart gebracht. ‘Wie ben ik, wat kan ik en hoe kan ik daar naar leren handelen? Het boek dat ik geschreven heb gaat eerst en vooral over mijn persoonlijke ontdekkingstocht. Het was natuurlijk niet allemaal kommer en kwel. Het was vooral heel boeiend op vlak van slaap, mindset, voeding, beweging, stemgebruik, geuren en kleuren. Dat zijn allemaal tools om beter met jezelf overweg te kunnen.'

Dit boek is een aanmoediging geworden om wat vaker je eigen roze bril op te zetten of die te zoeken en met jezelf aan de slag te gaan. ‘We leggen de lat heel erg hoog voor onszelf, maar je kan maar één stap per keer zetten. Multitasken werkt voor geen meter. Dus beter monotasken en alles stap voor stap doen’, is haar advies.

Dit boek heeft geen specifieke doelgroep. 'Het is vooral voor mensen die met zichzelf aan de slag willen, die een beetje meer grip en controle over zichzelf en over het leven zouden willen en die het vooral zelf willen aanpakken', concludeert Gruyaert.

Herbeluister hieronder het gesprek met Evy Gruyaert.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief