De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen: 'Zo'n 'monument' zou fantastisch zijn voor onze cultuurstad'

Boekenbeurs Radio 2 Oost-Vlaanderen

De stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen. Die gaat normaal door in de stad Antwerpen, maar ze staat nu te koop en de interesse is groot. Al verschillende kandidaat-overnemers hebben zich gemeld, waaronder dus ook Gent. De stad is nu druk aan het onderhandelen met partners, zoals organisatoren van grote evenementen, om de boekenbeurs naar daar te halen.

Als het van de Gentse cultuurschepen Sami Souguir (Open VLD) afhangt, mag de Boekenbeurs onmiddellijk naar Gent komen. Volgens hem is het logisch dat een cultuurstad als Gent er alles aan zal doen om een monument als de Boekenbeurs aan te trekken: 'We zijn een stad die volop inzet op lezen en literatuur. Dan lijkt het me evident dat we ervoor gaan en proberen om de Boekenbeurs naar hier te krijgen.' Maar zover is het nog niet. De Boekenbeurs staat nog maar net te koop en er zijn verschillende kandidaat-overnemers, waaronder Gent en Kortrijk.

We onderhandelen nu met partners die de Boekenbeurs zouden willen en kunnen organiseren.

Lees verder op vrtnws.be

Lees ook: Kortrijk wil de Boekenbeurs ontvangen: 'We hebben ervaring met grote beurzen'

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief