Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón (55), bekend van "De schaduw van de wind", overleden

Fictie VRT NWS

Carlos Ruiz Zafón is overleden. Hij schreef "De schaduw van de wind" en drie andere verwante romans die zich in Barcelona afspelen. Hij verkocht wereldwijd miljoenen boeken. Zafón was al twee jaar ziek en stierf aan darmkanker, amper 55 jaar oud.

Carlos Ruiz Zafón begon als jeugdauteur. Zijn bekendste boeken, "De schaduw van de wind", "Het spel van de engel", "De gevangene van de hemel" en "Het labyrint der geesten" vormen een spannend, mysterieus vierluik: "Het kerkhof der vergeten boeken". Barcelona, de stad waar de verhalen zich afspelen, is meer dan een decor. "De stad waar ik geboren ben is een personage, een medespeler in deze boekensaga," zei Zafón aan Cobra.be (VRT) in 2012.

De verhalen van Carlos Ruiz Zafón zijn erg geliefd, blijkt ook uit onze zondagse boekentips. Gezondheidseconoom Lieven Annemans was naar eigen zeggen gepakt door "De schaduw van de wind", een verhaal dat zich afspeelt in Barcelona tijdens het regime van dictator Franco. Daar is een ondergrondse literatuurbeweging actief, er is een verborgen bibliotheek vol boeken die het daglicht niet mogen zien.

Lees meer op vrtnws.be

Els Jaspers is gids in Barcelona en biedt ook een Zafón-wandeling aan. Beluister het gesprek met haar in 'De Wereld Vandaag'

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief