Boekenmarkt Bilzen

Sluit de zomervakantie af met een literair uitje

Literaire uitstap LangZullenWeLezen

Watou

Wie Watou zegt, zegt poëzie. Niet alleen door de jaarlijkse Poëziezomer maar ook omdat je er het Huis van de Dichter vindt. Zestien weken per jaar krijgen dichters de kans om een tijdje te wonen en te werken in de voormalige woonst van Gwy Mandelinck. Tien van hen komen nu zondag 29 augustus in de kerk van Watou voorlezen uit eigen werk. Sluit jij de zomer mee af in stijl met onder meer Carl Norac, Els Moors en Aya Sabi?

Meer info over tickets en programma

'Zin in Zomer'

Villa Verbeelding Hasselt werkte samen met de bibliotheken van Bilzen, Genk, Hasselt en Sint-Truiden, cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden en cultuurcentrum De Kimpel in Bilzen een literair zomerprogramma uit onder de noemer 'Zin in zomer'.

Wijze weetjes, een creatieve ontdekkingstocht, een boeiende lezing met Arita Baaijens en een literaire avond met M.M.Driessen en Marente de Moor, overgoten met jazz van Ad Colen. 'Zin in Zomer' presenteert vrijdag in Genk een zeer gevarieerd programma voor jong en oud.

Cultuurcentrum Hasselt is komende zaterdag the place to be voor liefhebbers van illustratie. Voor de jongsten (en hun ouders) is er een live voorstelling met Carll Cneut en Edward van de Vendel en ze gaan zelf creatief aan de slag in workshops met onder meer Sebastiaan Van Doninck. Volwassenen kunnen vier lezingen volgen rond graphic novel met toppers Sabien Clement, Peter Van den Ende, Brecht Evens en Rébecca Dautremer. Als apotheose wordt er live geschilderd op de swingende muziek van het Orchestre International du Vetex.

En zondag moet je in Bilzen zijn voor een gezellige boekenmarkt met gratis workshops voor jong en oud(er). 's Avonds een dubbele voorstelling rond literatuur in muziek. En een literair geïnspireerde dj-set aan het eind.

Meer info over tickets en programma

Boekendropdag

Op 27 augustus organiseert 'De Boekenjagers' een massale Boekendropdag waarin geprobeerd zal worden het record van 2019 (4.393 drops) te breken.

Voor wie De Boekenjagers nog niet kent: zij verspreiden dagelijks over heel Vlaanderen gratis boeken. Doel is aanzetten tot meer lezen en de verzuring in de maatschappij tegen te gaan. Op Facebook worden drophints en boekentips uitgewisseld en winacties gehouden. In 3 jaar tijd zijn ze met meer dan 70.000 leden uitgegroeid tot de grootste boekencommunity van Vlaanderen.

Meer info over de boekendropdag

'Buitengelezen'

Tijdens de derde 'Buitengelezen' verwelkomen vaste panelleden Jos Geysels, Fien Sabbe en Anna Luyten auteurs en muzikale gasten in het mooie kader van de Bijlokesite in Gent. Journalist Liesbeth Van Impe en burgemeester Mathias De Clercq vesterken tijdens deze laatste Buitengelezen het panel. De boeken op tafel zijn ‘De nietige miljoenen’ van Jess Walter en het boek 'Beer' van Marian Engel. Dat laatste is ook een boek uit de zomerlijst van LangZullenWeLezen '20 om te lezen in de zomer van 21'. Live muziek is er van Eva Tshiela Gysel (Radio Candip, ex-Zita Swoon).

Meer info over tickets en programma

Iedereen Leest op het Cultuurweekend in Antwerpen

Op 27, 28 en 29 augustus vindt het eerste Antwerpse Cultuurweekend plaats. Meer dan 100 cultuurhuizen gooien hun deuren open om het cultuurseizoen af te trappen. Iedereen Leest is op zaterdag en zondag te gast in het Museum Plantin-Moretus, met een voorleesprogramma voor kinderen.

Meer info over programma

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief