Sieglinde Michiel nomineert 'Kindertijd' voor de LangZullenWeLezen-eindejaarslijst

Boekentips Eindejaarslijst

Sieglinde Michiel van Klara nomineert het boek 'Kindertijd', het eerste deel van de Kopenhagentrilogie van Tove Ditlevsen voor de eindejaarslijst van LangZullenWeLezen. Tot en met 15 december (12.00 u) kan ook jij 3 favoriete boeken uit 2020 nomineren.

Ditlevsen schreef haar driedelige biografie eind jaren 60, maar ze verscheen dit jaar voor het eerst in het Nederlands bij Das Mag. In lockdowntijden thuiswerken met vaak een hevige peuter erbij geeft helaas weinig leestijd. Maar dit boek van Tove Ditlevsen was er een dat ik voor het eerst sinds heel lang niet kon neerleggen. Het was ook fijn om iets te hebben om naar uit te kijken. Het eerste deel, Kindertijd, verscheen in mei, het tweede deel Jeugd in september en deel drie Afhankelijkheid is nu net uit.
In een prachtige rauwe taal schetst Ditlevsen haar jeugd in een kille volkswijk in Kopenhagen. Hoe ze een buitenbeentje was, droomde van een leven als dichter, maar voor een meisje, en dan nog een van haar afkomst, moest ze zich maar niet te veel in haar hoofd halen. (Sieglinde Michiel)

Lees ook : Saskia De Coster wel onder de indruk van 'Kindertijd' van Tove Ditlevsen

En welk boek nomineer jij?

Meer info over de eindejaarslijst en de link naar het deelnameformulier vind je hier.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief