De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Erik Van Grieken

Schrijver Ward Hulsemans brengt ode aan de zee in Interne Keuken

Non-Fictie Interne Keuken

Er zijn drie kapitein Zepossen. Nee, vier. En trouwens, het meervoud is ‘kapiteins Zeppos’, niet ‘kapitein Zepossen’. Vier kapiteins Zeppos, dus.

1. Senne Rouffaer in de legendarische tv-reeks. (non-boomers, check VRTNU).

2. Het gelijknamige café in Antwerpen.

3. De hond van de familie Speybrouck (AKA Zeppie Zepmans, Meneer Zeppermans, Zeppeflap of Flip Flap. Hij wordt graag gezien, dat is duidelijk.)

4. ‘CptnZeppos’, de Antwerpse minirederij waarmee je de wereld kan verkennen aan boord van een vrachtschip. Daar gaan we het zaterdag over hebben.

Vroeger vertrok je met een bananenboot als je je leven beu was. Als je zin had om met de Noorderzon te verdwijnen, beetje zoals naar het Vreemdelingenlegioen vertrekken, voor wie weg van de wereld wilde. Vandaag hoef je daarvoor gelukkig niet meer als matroos aan te monsteren, het kan ook als passagier.

Het is oersaai, tergend traag, er valt niks te beleven, geen Wifi of 4G en net daarom: fantastisch!

Ward Hulselmans, de voormalige scenarioschrijver van Witse en Heterdaad en Salamander en Stille Waters is er gek op. Hij was een van de eerste klanten van CptnZeppos en wilde er meteen ook het uithangbord van zijn.

Dus wilde hij in Interne Keuken graag reclame komen maken. Voor De Zee. En Het Leven. En Mens Zijn. En Niks Doen. En Nog Zoveel Meer.

Herbeluister het gesprek in Interne Keuken op Radio1.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief