Belga/ Didier De Hoe

Schrijver Raoul Cauvin, bekend van stripreeksen 'De blauwbloezen', 'Sammy' en 'Cédric' is overleden

Strip VRT NWS

De Belgische stripauteur Raoul Cauvin (82) is overleden. Dat meldt uitgeverij Dupuis. Cauvin schreef de scenario’s voor tientallen stripreeksen, maar is vooral bekend van westernstrip 'De blauwbloezen' en 'Cédric' met de gelijknamige jongen in de hoofdrol. De auteur liet enkele maanden geleden weten dat hij aan kanker leed.

'Het is met veel emotie dat we het overlijden van een van de grootste namen uit de wereldwijde stripgeschiedenis aankondigen', meldt de uitgeverij in een persbericht. Volgens Dupuis was Cauvin altijd voorbestemd een grote naam in de stripwereld te worden. 'Hij werd geboren in het geboortejaar van magazine 'Robbedoes' (1938) op de dag dat het stripblad 'Kuifje' voor het eerst uitkwam (26 september).'

In 1960 begint Cauvin te werken bij uitgeverij Dupuis als beletteraar om daarna snel door te groeien naar de afdeling animatie als cameraman. In die tijd leert hij zijn passie kennen: scenario’s schrijven. 1968 wordt een sleuteljaar voor Cauvin. In dat jaar wordt het eerste verhaal van 'De blauwbloezen' uitgebracht. Cauvin schreef het scenario, Louis Salvérius tekende. Na het overlijden van Salvérius begin jaren 70 neemt Willy Lambil het potlood over. De reeks wordt een instanthit.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief