Schrijver Ilja Leonard Pfeiffer kan opnieuw naar zijn favoriete terras in Genua - dit vertelt hij op Radio 1

#corona Radio 1

Het zwaar getroffen Noord-Italië versoepelt deze week de coronamaatregelen: parken, stranden, restaurants en bars mogen weer open, mits het naleven van strenge sanitaire maatregelen.

Hoe ontwaken de steden uit hun lockdown? Radio 1 belt met Ilja Leonard Pfeiffer die vanuit zijn woonplaats in Genua getuigt: 'Ik werd vanochtend wakker zoals een kind wakker wordt op de ochtend van zijn verjaardag. Ik had het idee dat er iets schoons te gebeuren stond. Ik sprong uit bed, opende de luiken van de ramen en ik zag op het pleintje voor ons huis tafeltjes staan en aan die tafeltjes zaten mensen koffie te drinken. Voor het eerst sinds twee maanden was er opnieuw een terras geopend. Een moment van euforie. Hiernaar hebben we allemaal heel lang naar gesnakt, na 68 dagen opgesloten te zijn geweest'.

De sociale warmte van de contacten op straat was een van de redenen waarom de auteur besloot naar Italië te verhuizen. 'Het is nog geen terugkeer naar de normaliteit', zegt hij, 'maar het is in elk geval al iets feestelijker dan de afgelopen 2 maanden. Vandaag ben ik alleen maar blij!'

Herbeluister Ilja Leonard Pfeiffer bij Ruth Roets in 'De wereld vandaag' op Radio 1.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief