Ward Hulselmans.

Scenarist Ward Hulselmans in podcast 'Hoe maakt u het' van Culture Club

Culture Club

Scenarist Ward Hulselmans schreef een indrukwekkende televisiegeschiedenis bij elkaar. Heterdaad, Stille Waters, Alfa Papa Tango, Salamander, Witse werden allemaal door hem geschreven. Nu is er ook een boek: 'Enkele reis realiteit', en een tweede en derde in de maak, waar Ward Hulselmans een oprechte inkijk geeft in zijn ziel en werk. Voor culture Club de ideale reden om hem te vragen: Hoe maakt u het?

Bijna dertig jaar schreef Ward Hulselmans succesvolle tv-series, maar toen hij de tv-wereld verliet voelde hij alleen maar opluchting: ‘Als ik aan één op de tien scenario’s plezier heb beleefd zal het veel zijn.’

Hij zoekt bewust de stilte, traagheid en afzondering op, in zijn huis in Wallonië en tijdens reizen op vrachtschepen. Over Wallonië: ‘Hier leven is een traag proces geweest van verwondering, aanpassing en ten slotte het opgeven van onze Vlaamse maatstaven, normen en oordelen. Vooral dat laatste voelen we nu als een opluchting. Het heeft ons leven vrijer en onbezorgder gemaakt.’ (bron: uitgeverij Manteau).

Herbeluister het gesprek in Culture Club hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief