Sarah over Slam Poems: 'Ik vind het fantastisch als mensen na een show zeggen dat het op niks trok'

Poëzie Generation M

Bij Slam Poetry brengen de dichters hun gedichten op een podium. Er komt veel gevoel bij kijken en het wordt versterkt door intonatie, ritme en lichaamstaal. Sarah Bekambo (20) doet aan Slam Poetry om over haar gevoelens te kunnen praten.

Tijdens de inauguratie van Joe Biden bracht dichteres Amanda Gorman een sterke Slam Poem. Sindsdien is het enkel nog maar hipper geworden. Het is een mooie vorm om gevoelens uit te drukken en maatschappelijke thema's aan te kaarten. Sarah Bekambo (20) doet ook al enkele jaren aan Slam Poetry. Het heeft haar niet enkel mentaal geholpen, maar ook verbaal: 'Vroeger stotterde ik, Slam Poetry was een manier om open te bloeien.'

Moet je verbaal sterk zijn om het te kunnen? Sarah zegt van niet: 'Ik denk heel simpel en heb dan ook niet veel woorden nodig om het te brengen. Het gaat vooral over hoe je het brengt en hoeveel gevoel je er in steekt. Slam Poetry is een manier om dingen los te laten en te begrijpen. Ik dacht dat ik een heel blij persoon was, maar als ik op een podium sta, heb ik het gevoel dat al mijn demonen eruit komen.' En dat bewees Sarah door een pakkend gedicht te brengen over corona.

Luister naar het interview op MNM.be

Kijk hieronder naar het coronagedicht:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief