Rudolf Hecke las de nieuwe biografie van Janis Joplin - hij kwam er aan de Interne keukentafel met veel liefde over vertellen

Geschiedenis Interne keuken

“Toen ze terug in haar kamer was, zittend op de rand van haar bed, sloeg de heroïne plots toe. Ze klapte tegen het nachtkastje. Haar gezicht begon te bloeden. Ze viel op de grond, haar lichaam geklemd tussen bed en tafel. De heroïne legde haar hart en longen stil, waarna ze overleed.”

Acht dagen voor haar overlijden had ze haar laatste album ‘Pearl’ afgewerkt. Helemaal op het einde werd er nog een tiende nummer toegevoegd: ‘Mercedes-Benz’. Als ze klaar is met zingen, roept ze: “That’s it!” gevolgd door wat vrolijk gegrinnik. En dat was het dan.

Ze werd 27. Net als, enkele weken daarvoor, Jimi Hendrix, die in zijn eigen braaksel stikte en een half jaar later Jim Morrison, op wiens hoofd ze wel eens een fles whisky kapot sloeg. Those were the days.

Rudolf Hecke las de nieuwe biografie van Janis Joplin en komt er aan onze keukentafel met veel liefde over vertellen. Voor de jonkies die haar niet kennen: ge gaat niet weten wat u overkomt.

Herbeluister het interview hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief