Radio 2-medewerkers lezen kinderboekjes voor: 'Dan kunnen ouders efficiënter thuiswerken'

Kinderboeken Radio 2

De medewerkers van Radio 2 Limburg posten deze week video's op sociale media waarin ze kinderboeken voorlezen. Handig voor werkende ouders die hun kinderen eventjes 'kwijt' willen terwijl ze een belangrijk telefoontje doen of in videomeeting zitten. De voorleessessies duren tussen de 2 en de 20 minuten en het zijn de nieuwslezers, presentatoren, reporters en andere medewerkers die de verhalen op beeld voorlezen. Goed voor in het totaal 2 uur plezier voor kinderen én hun ouders.

Presentatrice en nieuwslezer Leen Paredis kwam met het idee. Ze heeft zelf 2 kleine kindjes en werkt af en toe van thuis uit. 'Het idee is niet nieuw, ik had het al ergens gezien. Maar als radiomedewerkers konden we dit niet laten liggen. We hebben allemaal aangename stemmen en zijn gewend om tekst te lezen, waarom zouden we het zelf eens niet proberen?'

Leen leest zelf peuterboekjes voor van Xavier Deneux. Hij giet klassieke sprookjes in een speelse en verrassende vorm. Zo maakte hij boekjes over de 3 biggetjes, het lelijke kleine eendje, Roodkapje en de boze wolf en Sneeuwwitje.

Lees verder en bekijk de voorleesfilmpjes op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief