Radio 2 -Madam Anja Daems las de nieuwste 'Nicci French'

Thriller Radio 2

'In hechtenis' is op 7 april 2020 verschenen. Het is de nieuwste literaire thriller van Nicci French, hun tweede boek na de veel bekroonde Frieda Klein-serie.

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit duo is wereldberoemd om hun thrillers en korte verhalen.

Anja Daems is fan. Ze keek eerst in haar kast welke boeken ze er al eerder van gelezen heeft. Het zijn psychologische thrillers. Normaal houdt ze niet zo van thrillers, maar omdat het zo psychologisch is, houdt ze wel van deze boeken. Ze vertelt ook hoe het schrijversduo aan hun boeken werkt. Anja is vooral fan geworden door hun Frieda Klein-reeks.

'In hechtenis' gaat over Tabitha, een vrouw die vast zit in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat haar beoogde advocaat hieraan twijfelt, besluit ze zelf haar verdediging op zich te nemen. Maar dat blijkt lastig vanuit de cel. En dan begint het verhaal.

'Een aanrader voor iedereen die snel wil lezen en van spanning en avontuur houdt', besluit Anja.

Beluister het interview hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief