Radio 2-luisteraar Heidi Jaspers en haar boek 'Hoe ging dat ook al weer?'

Kinder-en jeugdliteratuur De Madammen

De Madammen kregen een brief -en een boek- van hun luisteraar Heidi Jaspers : 'Weet je nog aan het begin van 2021, toen hebben jullie tijdens jullie programma gevraagd waarom 2021 jouw jaar wordt. Wel, ik heb toen laten weten dat het mijn jaar wordt omdat ik 60 word en omdat ik een sprookjesboek -mijn eerste boek- heb geschreven. En het boek ligt nu in de winkel: 'Hoe ging dat ook al weer? 10 sprookjes net een beetje anders', dat is de titel van het boek.'

De man van Heidi spoorde haar al jaren aan om een boek te schrijven. Uitgeverij Baeckens pikte een gedichtenbundel opgedragen aan haar kleindochter op. En zo is er een fijne samenwerking gekomen met uitgeefster Lise en illustrator Henk. Hij heeft hele mooie tekeningen gemaakt. Het is dus een sprookjesboek geworden met bestaande sprookjes zoals 'Assepoester' en 'Hans en Grietje'. Maar er wordt een andere twist aan gegeven. Ze lopen anders af.

'Het is nooit te laat om een carrièreswitch te maken', vertelt Jaspers. Ze is er erg fier op. Het boek is aan haar kleinkinderen opgedragen. En zij zijn ongelooflijk trots op hun oma. Ze heeft er al vaak uit moeten voorlezen.

Eens dat je een boek geschreven hebt, zal je de smaak wel te pakken hebben? 'En dat is zo', zegt Jaspers. Ze wil nog wel iets proberen te schrijven.

Herbeluister het interview hieronder:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief