Radio 1 tipt deze podcast over boeken en literatuur

VRT Boekenmaand Het Radio 1 Boekenfeest

Radio 1 zette de hele herfstvakantie lang boeken en auteurs centraal tijdens het 'Radio 1 Boekenfeest'. Bent Van Looy ontving vijf dagen lang leesgierige gasten vanuit de gelegenheidsstudio op LEES! in Antwerp Expo. Tijdens het Boekenfeest kwamen er heel wat interessante podcasttips naar boven. Radio 1 selecteerde deze literatuurpodcasts:

De Poëziepodcast

Dichter Daan Doesborgh gaat in gesprek met een Nederlandse of Vlaamse dichter. De gast brengt telkens één gedicht van zichzelf mee en één ander gedicht. In een gesprek van ongeveer een uur, gaan de sprekers dieper in op beide gedichten.

Podcast Luisteren (PodNL): De Poëziepodcast

Canonconversaties

'Canonconversaties' is een driedelige podcastreeks, geproduceerd door KANTL en deBuren. Vlaamse en Nederlandse literatuurkenners kijken met een gezond kritische blik naar de literaire canon anno 2020 en doen aanbevelingen voor de herziening in 2025.

Canonconversaties

De waanzinnige podcast

Een podcast voor en door kinderen (6-12 jaar). In maximaal 10 minuten vertelt een kind over zijn lievelingsboek. Ook wordt er een stukje voorgelezen. Bevat veel leuke soundeffects en grappige opmerkingen van kinderen, waardoor het luisteren echt een feestje wordt. Werd getipt in Knack.

De waanzinnige podcast

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief