Radio 1 lanceert podcast: 'Het Mirakel van Schuman' met Sven Speybrouck en Hendrik Vos - lees ook 'Dit is Europa' & 'Europa in woelig water'

Radio 1

Wie kent Robert Schuman nog, de 'vader van Europa'? Waarom wil het Vaticaan hem zalig verklaren? En welke verhalen liggen te rapen in de Europese geschiedenis? Prof. Hendrik Vos en Sven Speybrouck reizen door de EU en vallen van de ene verbazing in de andere. Volg hun roadtrip langs anekdotiek en tragiek en laat je verrassen door hun wonderlijke verhalen.

Van Berlijn tot Belfast, van het Schumanplein tot Scy-Chazelles, van Srebrenica tot Spijkenisse, in de nieuwe Radio 1-podcast 'Het Mirakel van Schuman' reizen prof. Europese Politiek Hendrik Vos en Sven Speybrouck naar plekken waar de Europese Unie geschiedenis heeft geschreven.

Het is een trip met veel etappes, obstakels, grenzen, ego’s en onbekende petites histoires. Het bundelt grote verhalen en staat stil bij kleine menselijke acties die een immens effect hebben gehad in Europa.

Lees meer over de podcast die start op 15 november op Radio 1.be.

Luister naar 'Het Mirakel van Schuman' op Radio 1.

Nieuwe boeken over Europa

Bij de reeks hoort ook een boek 'Dit is Europa', een aaneenrijging van geweldige anekdotes over de Europese eenmaking en dat leest als een roman. Prof. Vos kwam erover vertellen in De Afspraak. Herbekijk het interview hier.

Nog meer Europa krijg je in dit boek dat prof. Vos samen met VRT-journalist Rob Heirbaut schreef: 'Europa in woelig water'. Samen kwamen ze het voorstellen tijdens de Boekathon. Bekijk het op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief