Radio 1 Boekenfeest: een hele herfstvakantie lang luisteren en lezen

VRT Boekenmaand Radio 1

November is Boekenmaand op VRT. Daarom zet Radio 1 de hele herfstvakantie lang boeken en auteurs centraal tijdens het 'Radio 1 Boekenfeest'. Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 november loopt elke voormiddag een boekenprogramma met Bent Van Looy, vanuit de gelegenheidsstudio op LEES! in Antwerp Expo.

Bent Van Looy & gasten

Bent Van Looy ontvangt elke dag een Radio 1-collega met een eigenzinnige kijk op boeken en literatuur: Annelies Moons, Lieven Vandenhaute, Koen Fillet, Xavier Taveirne en Friedl’ Lesage. Zij brengen elk hun eigen boekendada mee. Sven Speybrouck gaat iedere dag op zoek naar bijzondere en vaak letterlijk ‘vergeten’ boeken.

De gastenlijst bestaat uit debutanten en gevestigde auteurs, illustratoren, lezers en literatuurliefhebbers. Ook luisteraars komen aan bod. En op het eind van de week mag één gelukkige winnaar alle boeken die getipt en besproken zijn, mee naar huis nemen.

Luister en kijk

Luister naar het 'Radio 1 Boekenfeest', van maandag 1 november van 11 tot 13 uur en dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november van 9 tot 12 uur. Live te volgen op Radio 1, mét beeld in de Radio 1-app en op VRT NU.

Groen Gebladerte in Zandman

In Zandman hoor je deze en volgende week een selectie van Groen Gebladerte, de podcastreeks die de schijnwerpers richt op debuterende schrijvers uit Vlaanderen en Nederland.

Lees meer over November is boekenmaand bij VRT

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief