Publiekstrekker Sandra Bekkari kon natuurlijk niet ontbreken op Lees! en in de Boekathon

VRT Boekenmaand Boekathon

Traditioneel is ze dus een publiekstrekker op de beurs. Sandra Bekkari, een van onze bekendste voedingsdeskundigen, straalt als ze bij Tom De Cock in de Boekathon-zetel zit. Haar tiende kookboek is net uit en het heeft als titel Fast Food 3.

Fast food omdat ze de lezer recepten geeft die gemiddeld maar een halfuurtje duren om te maken, en die je eventueel op voorhand kan bereiden. Maar het zijn ook recepten die gezond zijn én lekker. Want Bekkari wil vooral dat mensen genieten: van het koken, van het eten zelf en van het gezelschap. Ze gaat radicaal voor een totaalbeleving.

In Fast Food 3 staat ook meer dan ooit de smaak centraal. Met slimme kruidentips kan je zelf je recepten naar een hoger niveau tillen.

De 80 recepten in dit boek zijn ook nu weer overgoten met het Sanamethode-sausje. Deze methode bedacht Bekkari in 2008: om mensen stap voor stap te begeleiden naar een gezonder eetpatroon terwijl ze volop kunnen blijven genieten van lekker eten. En waar de focus op kwaliteit ligt en niet op kwantiteit.

Maar wat kan ze nog toevoegen aan de tientallen andere kookboeken die al ooit uitgebracht zijn? 'Ik gebruik de typische Sandra Bekkari-methode: vertrekken van klassieke gerechten en daar dan mee experimenteren, met een nieuwe versie als resultaat.' En ook haar kinderen inspireren haar: zo kan je nu een ‘kipsalon’ klaar maken: de gezonde versie van het ‘kapsalon’.

Bekkari is een culinaire duizendpoot, alleen is een dagelijks TV-kookprogramma momenteel te moeilijk te combineren met al haar andere activiteiten. Maar voor een TV-reeks mogen ze haar altijd contacteren. Waar wachten de Vlaamse zenders nog op?

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief