Psychotherapeut en seksuoloog Wilfried Van Craen over hoe mindfulness, cognitieve therapie en Montaigne helpen als het leven niet loopt zoals je had gedacht.

Non-Fictie Radio 1

Psychotherapeut en seksuoloog Wilfried Van Craen beschouwt wetenschap en literatuur als zijn rechter- en zijn linkerhand. Hij leest zeer graag boeken maar schreef er zelf ook een tiental. Z'n jongste publicatie heeft de titel 'Weet je, ik heb het ook niet gemakkelijk'. Daarin beschrijft hij hoe mindfulness, cognitieve therapie en Montaigne helpen als het leven niet loopt zoals je had gedacht.

Wilfried Van Craen is auteur van het boek 'Weet je, ik heb het ook niet gemakkelijk' en wordt uitgegeven bij Manteau. Het boek neemt je mee op een reis naar een intenser, stabieler en rustiger leven.

Als jongeman las hij het werk van de surrealisten Breton, Eluard en Apollinaire. Als twintiger hield hij van de literatuur van Sartre en de Beauvoir. Als dertiger apprecieerde Van Craen de boeken van Milan Kundera en Thomas Mann. Als veertiger las hij Casanova’s mémoires. Als vijftiger konden Marcel Proust en Peter Sloterdijk hem literair bekoren. Als zestiger leest hij 'De Essays' van de Franse filosoof Michel de Montaigne.

De Craen is momenteel een hommage aan het schrijven aan de schrijver-kunstenaar John Berger.

Herbeluister Wilfried Van Craen in Touché met Friedl' Lesage.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief