PRIMEUR: Maud Vanhauwaert stelt haar net geleverde boek 'Het stad in mij' voor op LangZullenWeLezen@Instagram

Poëzie LangZullenWeLezen

We horen, ondanks de omstandigheden, de laatste tijd toch vrij veel over de gewezen stadsdichter van Antwerpen, Maud Vanhauwaert. In Pompidou op Klara vertelde ze een paar weken geleden, dat ze in quarantaine moest blijven omdat ze corona-symptomen vertoonde, maar ze voelt zich nu weer kiplekker. Ook zij deelt haar gedachten met ons in de Klara-reeks ‘De gedachtenlezer’. En ze is één van de ‘Dichters van wacht’ die je aan de lijn kon krijgen.

PRIMEUR!

Haar nieuwe boek maakte een reis door Europa omdat het op een speciale manier gebonden en gedrukt werd en door de coronamaatregelen liep het dus ook vertraging op….Maar wij krijgen de primeur. Het boek ‘Het stad in mij’ werd vandaag bij Maud geleverd. Letterlijk vers van de pers, stelt Maud het persoonlijk aan je voor in een filmpje op onze Instagrampagina van LangZullenWeLezen. En dat is handig nu de meeste boekvoorstellingen afgelast zijn.

“Zodra het boek af is kan het hopelijk beginnen leven in het hoofd van de lezer, maar dan sterft het ook een beetje in het hoofd van de schrijver”, zegt ze verder nog.

Zelf leest Maud in deze tijden verschillende boeken tegelijk. Ze leest op diezelfde Instagrampagina ook een fragment voor uit het boek ‘De jacht op het sublieme’ van Piet Gerbrandy.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief