Prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award gaat naar Jean-Claude Mourlevat

Literaire prijs Klara

De Fransman Jean-Claude Mourlevat mocht vanmiddag de Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) in ontvangst nemen. Officieus wordt de prijs ook wel de Nobelprijs voor de kinder- en jeugdliteratuur genoemd.

Het was de tiende opeenvolgende keer dat de auteur voor de ALMA genomineerd werd. Dit jaar verzilvert Mourlevat die en mag hij de bijna 480.000 euro in ontvangst nemen. Met deze geldsom is het de grootste prijs die een auteur of illustrator van kinder- of jeugdboeken in de wacht kan slepen.

De internationale jury koos Jean-Claude Mourlevat uit een lange lijst van meer dan 250 genomineerden. 'Jean-Claude Mourlevat is een briljante vernieuwer van literaire tradities. Hij staat open voor zowel de moeilijkste als de mooiste thema’s. Tijd en ruimte bestaan niet in zijn vertelwereld. Hij vertaalt eeuwige thema’s zoals verlangen en liefde, kwetsbaarheid en oorlog naar een dromerig en accurate proza. Mourlevat verrrast voortdurend als auteur en steekt oude, verhalende gedichten in een hedendaags jasje.'

Lees meer over Jean-Claude Mourlevat op klara.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief