'Poëziesterren' Babs Gons en Paul Demets gelauwerd in het secundair onderwijs met posters en filmpjes

Poëzie VRT NWS

'Poëziesterren' bestonden al in het lager onderwijs, nu ook in het middelbaar. Het zijn de leerlingen zelf die hun favoriete gedicht hebben gekozen. In de eerste graad was dat 'Precies goed' van dichteres en columniste voor 'Het Parool' Babs Gons en in de tweede graad 'Prikkels' van dichter en poëzierecensent Paul Demet. Van beide gedichten zijn nu posters en animatiefilmpjes gemaakt, die verspreid worden in de klas.

In maart bediscussieerden 25.000 leerlingen uit de eerste en tweede graad van het middelbaar onderwijs een week lang elke dag een gedicht. Eerst was er een beknopte selectie van vijf gedichten, gemaakt door een professionele vakjury. Na een week van poëzieonderdompeling kon het gedicht 'Precies goed' van de Nederlandse spoken word-dichteres Babs Gons de eerstegraadsscholieren het meest bekoren; 'Prikkels' van de Vlaamse dichter Paul Demets veroverde de tweede graad.

Lees verder op vrtnws en bekijk er 'Prikkels' van Paul Demets en 'Precies goed' van Babs Gons, vormgegeven in een animatiefilmpje, dat nu verspreid wordt via de school.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief