De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Nieuwe podcast Leesba(a)r proeft boeken van het VRT-menu: is dat wel leesbaar?

Leesba(a)r

Vanaf donderdag 27 oktober verwelkomen Annelies Moons en Joris Hessels je in de boekenbar van VRT, telkens op de laatste donderdag van de maand. In Leesba(a)r laten ze zich bedienen door alle zenders en platformen van VRT. Je zult nooit op je honger blijven zitten, want aan de Reyerslaan worden volop boeken gelezen en besproken. Maar zijn die allemaal wel echt leesbaar? Dat zoekt deze nieuwe Radio 1-podcast uit!

Er zijn wel honderden manieren om een boek te kiezen. Je kan afgaan op de cover, de achterflap, de naam en faam van de auteur. Of je laat je leiden door een bespreking van Chantal Pattyn in Pompidou of Phara de Aguirre in De Afspraak. Maar hoe zwaar gaat dat boek nu echt op je maag liggen? Is het een licht verteerbaar tussendoortje, of een met saus overgoten hoofdgerecht? Annelies en Joris helpen je bij het samenstellen van jouw boekenmenu.

Leesba(a)r volgens wie?

Annelies Moons

Annelies Moons heeft een hart voor boeken en cultuur. 'Sommige mensen hebben voor ze zwanger zijn al een naam en een crèche, ik had al een volledige volle boekenkast voor de baby', zegt ze. De afgelopen jaren besprak ze bij Radio 1 heel wat boeken in Culture Club. Daarnaast baatte ze, samen met haar man, een boekenwinkel en koffiebar uit in Antwerpen, waar ze enkel boeken verkochten die ze zelf hadden gelezen. Tegenwoordig maakt Annelies luisteraars ook wegwijs in eigenzinnige non-fictie bij Voorproevers. De persoon bij uitstek dus, om te bepalen of al die boeken nu wel leesbaar zijn.

Joris Hessels

Joris Hessels is een acteur van opleiding. Naast theaterwerk maakt hij sinds 2015 televisie, voornamelijk voor Canvas. Met programma’s als Radio Gaga, De Weekenden en Gentbrugge houdt hij zich al een paar jaar bezig met het vertellen van (klein) menselijke verhalen. In 2020 bracht hij met Uus Knops ‘Een klein afscheid’ uit, een boek waarin hij verhalen over afscheid nemen bundelde. Daarnaast las hij vorig jaar mee voor in De voorleesclub en tipte hij al meermaals boeken voor de VRT. Binnenkort vervoert hij in Taxi Joris het wereldberoemde schrijversduo Nicci French.

Bekijk hieronder de aankondiging van Leesba(ar) met Annelies en Joris.

Elke laatste donderdag van de maand komt er een nieuwe aflevering online.

Op het menu van Leesba(a)r 1: 'Zestig lentes', 'De jaren', 'Willem en mijn Wellust' en 'Halfleven'

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief