De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Lara Taveirne wou niet meer schrijven, maar nu is er het boek 'Pluto'

Fictie Culture Club

'Pluto' is de nieuwste roman van de Vlaamse auteur Lara Taveirne (1983). Het verhaal gaat over Antonia die terugkeert naar 'Pluto'. Zo noemden zij en haar zussen het doodse platteland waar hun moeder in een opwelling een scheef dijkhuis heeft gekocht. Ze beleefde er de zomer van haar leven. Ondertussen is het huis in verval en ligt Antonia's hart aan diggelen. Wat is er gebeurd?

Lara Taveirne wou stoppen met schrijven en ging lesgeven. Dat doet ze nog steeds, maar de lockdown bracht haar ook terug naar schrijven. Ze heeft dat erg praktisch beschreven. 'Ik kan hier geen gezin van draaiende houden en kan hier niet van leven en dus voelde ik me niet geslaagd als schrijver.' Maar het boek wordt volgens Annelies Moons erg aangeraden door velen. Lesgeven geeft haar veel voldoening en ze heeft haar plek in de maatschappij gevonden.

Ook deze recensies op langzullenwelezen.be zijn lovend en nodigen alvast uit 'Pluto' te gaan lezen:

'Ik las het boek omdat ik heel wat goede reacties over dit boek had gelezen en inderdaad het boek heeft mij meegenomen in een verhaal dat je bij momenten omverblaast. Volgens sommigen is haar schrijfstijl barok of ouderwets, maar wat een mooi taalgebruik is dit...Lara Taveirne heeft veel in haar mars en met dit boek toont ze het kunnen van haar meesterschap!' - Rudy Blom

'Het verhaal is boeiend en spannend maar Lara lees je toch ook voor haar stijl, haar woordgebruik, haar taal...Ze brengt me ook terug naar mijn eigen wereld van toen: de doorzichtige bolletjes in een vulpenvulling, de glimworm in mijn bed en geurstiften. Haar boeken moet je lezen als een doos pralines: traag, genietend van elke zin, elke letter, elk woord.' - Els Van Haute

Herbeluister het gesprek in Culture Club op Radio1.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief