'Plato en cola of het geheim van jouw brein' op Radio 2 Limburg en in de Boekenmarathon

Radio 2 Limburg

Deze week vond normaal gezien de boekenbeurs plaats in Antwerpen waar ook veel Limburgse auteurs hun boeken zouden voorstellen aan hun lezers. Maar die boekenbeurs kan nu dus niet doorgaan. Daarom belt Marc Pinte bij Radio 2 Limburg elke dag met een auteur en vandaag was dat neurochirurg Veerle Visser-Vandewalle. Zij schreef het boek 'Plato en cola of het geheim van jouw brein'.

Het was eigenlijk een boek dat ze voor haar zoon heeft geschreven, hij was net 18 geworden en ze wilde een handleiding meegeven over het brein dat haar zoon heeft en waar hij dan misschien uit kan leren. Ze heeft een beetje opgeschreven waar zij mee zat toen ze zelf 18 jaar was en wil nu meegeven wat ze uit haar werkervaring heeft geleerd, dat zou jongeren die nu ook met moeilijkheden zitten kunnen helpen.

In tweede instantie kunnen ook ouderen het boek lezen om te zien wat jongeren zoal denken en om eventueel meer feeling te kunnen krijgen met de jongeren. Ze heeft vooral het boek luchtig willen houden, neurochirurgie is uiteindelijk zware materie en dat zou het moeilijk maken om te lezen. Maar omdat ze het luchtig heeft geschreven kunnen meerdere mensen volgen.

Vaak is maar een kleine positieve gedachte nodig om je hersenactiviteit aan te passen en om uit een spiraal van negatieve gedachten te geraken en over te schakelen naar een positieve spiraal. 'Ik leg de nadruk op de plasticiteit van de hersenen', zegt Visser-Vandewalle.

Veerle Visser-Vandewalle is bezig met een tweede boek.

Herbeluister het interview hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief