Pim Niesten: 'Een jaar op stap door het wilde België' - het dagboek bij de beloftevolle tv-reeks die er aan komt

Boekenmarathon VRT MAX

Pim Niesten, de David Attenborough van België

Pim Niesten is bioloog met een jarenlange ervaring in het buitenland als cameraman en documentairemaker voor onder meer de National Geographic en BBC. Voor Canvas is hij momenteel bezig met een natuurdocumentairereeks 'Onze Natuur' dat de verrassende natuur in Belgïe wil laten zien. Voor de tv-reeks is het wachten tot 2022 maar zijn dagboek met het verslag van een jaar rondtrekken in het wilde België kan je nu al lezen: 'Een jaar op stap door het wilde België'.

De barende watervlooi, bronstige herten en de wilde kat

Pim zit middenin het filmen van de kraanvogeltrek in De Hoge Venen als Tom De Cock hem opbelt tijdens De Boekenmarathon. 'Is dat niet fucking boring: natuur in België? Hier is toch geen knijt te zien? Ga toch in de Savanne leeuwen filmen,' gooit Tom hem voor de voeten.

Dat heeft hij al vaak gedaan en dat is een beetje saai geworden. 'Er zijn in België zoveel dingen te tonen en te ontdekken. Zo stond de kraanvogeltrek heel hoog op mijn bucketlist. Met dit soort projecten kan ik dit nu in België doen', vertelt hij vol opwinding aan Tom. Wat heeft hij nog meer gezien en gefilmd? Bronstige herten die met elkaar in de clinch gaan, een bevallende watervlooi, maar ook de zeevonk en de wilde kat, alias de tijger van België, zijn hoogtepunten in de beloftevolle reeks.

Bekijk Pim Niesten in De Boekenmarathon op VRT NU.

Bekijk hieronder ook het interview in De Madammen op Radio 2

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief