‘Pillen en producten. De geschiedenis van het Belgische Antigifcentrum’- Patrick De Cock in interne keuken

Geschiedenis Interne Keuken

Eind jaren ’50 begin jaren ’60 deed er zich in de moderne wereld een nieuw fenomeen voor: de onopzettelijke vergiftiging. De chemische en farmaceutische industrie floreerden als nooit tevoren. Onze apotheek- en keukenkastjes werden overspoeld met allemaal nieuwe producten waarvan niemand precies wist hoe gevaarlijk ze waren.

Vooral kinderen werden het slachtoffer van die nieuwe producten. Tot iemand het Antigifcentrum bedacht. Dat was hier Monique Govaerts. Zij richtte het Antigifcentrum op. Samen met alle pioniers van het antigifcentrum verdient zij een standbeeld. Dat hebben ze nu gekregen in de vorm van een boek. Patrick De Cock vragen, Woordvoerder van antigifcentrum.be. heeft het geschreven: ‘Pillen en producten. De geschiedenis van het Belgische Antigifcentrum’.

Beluister hier het volledige interview uit Interne Keuken.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief