Peter Terrin wint Confituur Boekhandelprijs 2022 met 'Al het blauw'

Literaire prijs LangZullenWeLezen

Peter Terrin mag vanaf vandaag de jaarlijkse Confituur boekhandelprijs op zijn palmares schrijven. De symbolische prijs die sinds 2016 wordt uitgereikt door Confituur, het verbond van onafhankelijke boekenhandels. Hij wint deze prijs met zijn laatste roman 'Al het blauw' en haalt naast de boekenhandelsprijs ook meteen de publieksprijs binnen.

'Al het blauw' is een reis naar het verleden. Naar de jaren 80 in een provinciestadje en de levens van Simon en Carla, die, hoewel ze zich op heel andere momenten in hun leven bevinden, elk op hun eigen scharnierpunt staan. 'Al het blauw' is een roman over vriendschap en liefde, en over de breekbare zoektocht naar een eigen identiteit.

Peter Terrin won in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie voor zijn roman 'De Bewaker' die ook op de shortlist van de Librisliteratuurprijs stond. Zowel zijn verhalenbundel 'De bijeneters' als zijn roman 'Blanco' haalden de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs, (in het verleden beter bekend als de AKO Literatuurprijs), die hij uiteindelijk met zijn roman 'Post Mortem' op zijn naam mocht schrijven. Ook 'Al het blauw' haalde deze shortlist in 2021. Terrin was ook auteur van het Confituur boekhandelsgeschenk 'Het antwoord' in 2016.

In augustus 2022 verschijnt zijn nieuwe roman 'De gebeurtenis'.

Lees ook: Chantal Pattyn over 'Al het blauw' van Peter Terrin

WIN! WIN! WIN!

Op 13 mei organiseert Confituur in het salon van Boekhandel De Reyghere een feestelijke avond ter ere van Peter Terrin.

LangZullenWeLezen mag vijf duo-tickets weggeven, voor wie de overhandiging van de Confituur boekhandelprijs graag wil bijwonen.

Wat moet je doen?

Zo snel mogelijk een mailtje sturen naar katrien.merckx@groenewaterman.be waarin je kort uitlegt waarom je graag aanwezig wil zijn.

De eerste vijf mailers worden de gelukkige winnaars en zullen Peter Terrin in levende lijve zijn prijs in ontvangst zien nemen.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief