Persoonlijke uitvaartgedichten voor wie overlijdt aan de gevolgen van COVID-19 - Paul Demets schreef er een voor het Gentse meisje van 12 dat deze week overleed

Poëzie VRT NWS

Nabestaanden van mensen die overleden zijn aan de gevolgen van het coronavirus, kunnen gratis een persoonlijk gedicht bestellen. Daarvoor staan maar liefst 70 dichters paraat. Het eerste gedicht is voor het Gentse meisje van 12 dat maandag is gestorven.

Je geliefde verliezen aan Covid-19 en daarenboven niet eens een gewone afscheidsplechtigheid kunnen organiseren, dat is dubbel verdriet. Daarom komt een groep dichters nu met een origineel idee: op verzoek schrijven ze een persoonlijk uitvaartgedicht. Om de speciale omstandigheden enigszins te kunnen verzachten.

"Gedichtenkrans – Fleurs de Funerailles" is een initiatief van Dichter des Vaderlands Carl Norac en het richt zich tot mensen in het hele land die een dierbare hebben verloren aan Covid-19.

Vanaf vandaag kunnen nabestaanden daarvoor een beroep doen op maar liefst 70 dichters. Lees het eerste afscheidsgedicht dat Paul Demets schreef voor het Gentse meisje van 12 dat maandag overleed aan Covid-19 op vrtnws.be. Een voorgelezen versie vind je op klara.be.

Herbeluister dichter Paul Demets
in De wereld vandaag op Radio 1 over het hartverwarmende initiatief.

J


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief