Pat Donnez praat met gastronoom Herwig Van Hove

Non-Fictie Berg en Dal
'Vriendschap is heilig, want het goede gezelschap waarmee je een maaltijd deelt, bepaalt kwaliteit van het eten'

Kun je op je drieëntachtig nog doorgaan als een enfant terrible, zonder dat dat potsierlijk klinkt of ironisch bedoeld is? Wél als je Herwig Van Hove heet. Hij gold en geldt als de vleesgeworden brombeer.
Van Hove was ooit wereldberoemd in Vlaanderen als man die zijn volk in 1000 seconden leerde koken. Maar zoals elk interessant mens is hij niet voor één gat te vangen. Behalve gastronoom zit hier ook een chemicus en bovenal een vriendschapsmens.

In januari verscheen nog zijn boek, eigenlijk een beetje zijn memoires, onder de titel 'Het laatste woord'. En 't is niet zomaar een autobiografie, maar een soort van autobiografisch kookboek. Want hij deelt dus zijn levensverhaal én recepten, die hem dierbaar zijn, of gerechten die hij koestert.

Herbeluister het gesprek op Klara.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief