Photo by Sabina Sturzu on Unsplash

Overzichtje voor leesplezier in de kerstvakantie 2021

LangZullenWeLezen

Lange, donkere dagen,...tijd om kerst- en nieuwjaar te vieren en die stapel boeken te doen slinken en aan te vullen met kleppers om je goede voornemen (meer lezen) meteen waar te maken. LangZullenWeLezen somt hieronder even op hoe je je in de kerstvakantie 'literair' bezig kan houden.

 1. De Boon

  Verdiep je in de longlist van De Boon literatuurprijs. Quiz op langzullenwelezen.be mee vanaf 23 december en maak per dag kans op 2 boeken uit de longlist. Wie dagelijks deelneemt aan de quiz verzamelt punten en komt op het einde van de wedstrijd in aanmerking om hetzij alle 15 boeken uit de longlist fictie/non-fictie, hetzij alle 15 boeken uit de longlist kinder- en jeugdliteratuur te winnen.

 2. VRT Boekenmaand

  Zoek je nog een boek als kerst-of eindejaarsgeschenk of leesinspiratie, check het handige overzicht: Boeken uit de Boekathon op een rij . Daar vind je per categorie een aantal boeken en de link naar de te herbekijken interviews op VRT NU uit de Boekathon met Tom De Cock van op Lees! Het Boekenfestival van november 2022. De redactie van LangZullenWeLezen vatte VRT Boekenmaand trouwens samen in 10 boeken: Dé 10 boeken van VRT Boekenmaand. Lees ook voor extra achtergrondinfo: Eerste week VRT Boekenmaand lokt bijna half miljoen Vlamingen.

 3. Kinder-en jeugdliteratuur

  Wil je je kinderen aan het lezen zetten, dan kan dit een handige richtingaanwijzer zijn: Verlengde Kerstvakantie: zeeën van tijd voor boeken en lezen voor je kinderen. En je kan ook op Canvas en Eén live genieten van de heruitzendingen van De Voorleesclub. En alles is ook te herbekijken op VRT NU.

 4. Literaire podcasts

  LangZullenWeLezen zet regelmatig podcasts over lezen, boeken en schrijvers in de kijker. Zodat je door de (kerst-)bomen het bos kan zien, dit overzicht: Kerstlichtjes, pakjes en podcasts over boeken, schrijvers en lezen

 5. 'Normal People' bingewatchen

  Net als de voorbije jaren trakteert Canvas de kijkers tijdens de kerstvakantie vanaf 28 december op een topserie. Na 'Big Little Lies' en 'My Brilliant Friend' is dat dit jaar 'Normal People', een bitterzoet liefdesverhaal gebaseerd op de gelijknamige bestseller van millennial-boegbeeld Sally Rooney. Lees er op langzullenwelezen onder meer dit over: 'zelden zag ik zoveel naakt in een serie en misschien is het ook wel de geilste reeks ooit'.

 6. LangZullenWeLezen

  Volg de kalender met UIT-tips op langzullenwelezen.be. En uiteraard kan je ook nog grasduinen in tal van interviews en artikels op langzullenwelezen.be.

  Veel leesplezier! En fijne feestdagen!
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief