Op zoek naar een kookboek of interesse in film? Deze boeken over vrije tijd zaten in de Boekathon

VRT Boekenmaand Boekathon

Van 1 tot 7 november bracht Tom De Cock tonnen leesinspiratie in de Boekathon op LEES! Het Boekenfestival in Antwerpen en VRT NU. Bekende kookboekenschrijvers Sandra Bekkari en Karolien Olaerts kregen concurrentie van Stefan Rysschaert, belastingscontroleur en hobbykok. Willy Sommers vertelde er over zijn 50 jaar carrière als zanger en met filmjournalist Chris Craps doken we achter de schermen van de filmindustrie. Deze en nog meer boeken over vrije tijd vind je in dit overzicht.

 • Zoe Agasi en Olivier van Herck - Op eigen kracht - op VRT NU

  Zes verschillende reismethodes. Vier jaar avontuur. 40.000 kilometer. Zoë en Olivier sluiten een deal: als ik tot het zuiden van Spanje fiets, zeil jij mee over de Atlantische Ocean. Het is het begin van een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder ervaring en zonder tijdslimiet. In vier jaar tijd reizen ze op eigen kracht 40.000 kilometer. Ze fietsen, zeilen, wandelen, kanoën, skiën en skaten van verlaten wegen naar pure wildernis, van tranen naar trotse overwinningen, van slaande ruzies naar intens geluk.
  • Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck - De volksjury - op VRT NU

   Is een uil in staat om iemand te vermoorden? En welke mythes bestaan er nu rond mensenvlees? Het zijn maar enkele vragen waar de vrouwen achter De Volksjury op een geheel eigenzinnige manier een antwoord op proberen te bieden. Het resultaat is een bloemlezing van de meest intrigerende moordzaken en verdwijningen van de afgelopen decennia. Denk aan grote zaken zoals de Golden State Killer of Andras Pandy, maar ook meer obscure zaken zoals Issei Sagawa of Elisa Lam komen aan bod. Kortom, zowel de doorgewinterde True Crime-fan als de occasionele lezer zal zijn gading vinden in dit boek.
  • Sandra Bekkari - Fast Food 3 - op VRT NU

   In het derde deel van de Fast Food-reeks heeft Vlaanderens bekendste voedingsdeskundige Sandra opnieuw 80 snelle en gezonde recepten klaar. De heerlijke en voedzame gerechten zijn ideaal om energie bij te tanken na een drukke dag of wanneer je jezelf, jouw gezin of vrienden in de watten wil leggen. In haar nieuwste boek staat smaak centraal. Verwacht je dus aan een heleboel slimme smaaktips en -trucjes. Neem een kijkje in de kruidenkast van Sandra en leer hoe jij met de juiste basiskruiden en enkele exotische smaakmakers, die je trouwens in iedere supermarkt vindt, jouw gerechten naar een hoger niveau kan tillen.
  • Karolien Olaerts - Karola's Kitchen - Het kookboek - VRT NU

   Lekker, evenwichtig en gevarieerd eten, zonder veel gedoe of moeilijke ingrediënten: dat is waar dit boek rond draait. Verse, voedzame en plantaardige producten vormen de basis van al haar gerechten, zonder in te boeten aan smaak en voldoening. Met maar liefst 70 recepten, toont Karolien je in dit kookboek dat gezond eten een feest kan zijn, met groenten en fruit in de hoofdrol.
  • Stefan Ruysschaert - Met de controleur aan tafel - op VRT NU

   Hoe interessant en uitdagend de fiscaliteit ook is, soms is het ook leuk om eens iets anders te doen. Dat was de gedachte die leefde bij de auteur om zichzelf en anderen aan te zetten om eens de tijd te stoppen en lekkere gerechten te bereiden. Tijd nemen voor gezelligheid is in de huidige maatschappij waar het iedereen aan tijd ontbreekt niet zo evident. Maar de auteur kon het toch niet laten om de btw-regels rond spijzen en dranken in herinnering te brengen aan de lezer. En samen met de regels rond de geregistreerde kassa zijn die niet zo evident. Stof voor reflectie aan tafel of aan de toog!
  • Willy Sommers - De soundtrack van mijn leven - op VRT NU

   Een halve eeuw, 50 jaar geleden al, maakt 'Zeven anjers, zeven rozen' een idool van Willy De Gieter. Met het podium als thuisbasis bouwt de zanger een indrukwekkende carrière uit en groeit uit tot een icoon. Willy Sommers blikt zelf terug op alle memorabele momenten uit zijn leven. Nu pas vertelt hij verhalen voor het eerst. Over zijn eerste gitaar, zijn eerste coverband, zijn eerste grote hit. Over zijn plotse sterrenstatus en de impact daarvan op zijn privéleven. Over de gloriejaren en dieptepunten van de Vlaamse muziekindustrie. En niet te vergeten: over de fans.
  • Chris Craps - Ik ben het die hier de vragen stelt - op VRT NU

   Chris Craps interviewde in 30 jaar honderden beroemdheden op festivals. Hij grasduinde in zijn geheugen en noteerde de grappigste momenten, de merkwaardigste verhalen en de meest memorabele situaties. 'Ik ben het die hier de vragen stelt' is een leuk boek voor elke filmliefhebber, maar een ‘must’ voor elke student journalistiek. Lees tussen de regels hoe je de sterren moet benaderen en ook wat je beter niet doet. Krijg inzage in de karakters van talrijke bekende gezichten, maar vooral geniet van de bekende oneliners en leukste fragmenten uit vele interviews. Dit boek is puur genieten.
  • Hannes Coudenys - More Ugly Belgian Houses - op VRT NU

   Lelijke huizen en gevatte quotes. Dit eenvoudige recept van de blog Ugly Belgian Houses bleek exact tien jaar geleden een schot in de roos, en ook vandaag blijft het razend populair. Het begon in 2011 met het online plaatsen van één foto van een architecturaal ‘misbaksel’. Het resultaat was een tsunami aan likes en honderden reacties, positieve maar ook heel veel negatieve. Bedenker Hannes Coudenys wist het meteen: dit concept maakt iets los, niet in het minst omdat in België op architecturaal vlak inderdaad zowat alles mogelijk is.
  • Younes Sebbarh - Legal aspects of the video-game industry - op VRT NU

   Vrienden Younes Sebbarh, Gilles Leyssen en Camille Degrave zijn gepassioneerd door computerspellen en wetgeving. Ze brachten geen groep gespecialiseerde advocaten samen die wilden schrijven over de wetgeving rond de computerspelindustrie. In zeven hoofdstukken biedt dit boek een antwoord op de belangrijkste wettelijke vragen die kunnen rijzen in de levenscyclus van een computerspelbedrijf.
  Deel dit artikel

  Nog meer boekennieuws op

  Kom erbij en lees mee.

  Begint het te kriebelen?

  Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
  Laat het leesplezier beginnen!

  Log in met je VRT profiel

  Meer leesplezier?

  Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
  We sturen je elke week een verse update!

  Schrijf je in op de nieuwsbrief