"Overdrijven is een cadeautje voor de lezer"- Wouter Deprez over zijn boek 'Baron von Münchhausen' in Vandaag

Kinderboek Vandaag

Wouter Deprez kwam in Vandaag zijn kinderboek 'Baron von Münchhausen' voorstellen. Normaalgezien was er ook een expo aangekoppeld, maar die is uiteraard uitgesteld. Bij het boek hoort ook een luister-cd, ingesproken door Wouter Deprez zelf en afgemixt door radio 1- collega Ben Venesoen.

Het verhaal van 'Baron von Münchhausen' is een verhaal dat al verschillende keren verteld is. "Hij was een baron die in 1720 geboren is en was een Duitser van verarmde adel. Hij is op zijn landgoed sterke verhalen beginnen te vertellen en Rudolf Erich Raspe is het verhaal van de baron beginnen te vertellen en eigenlijk was hij de grote leugenaar. Hij heeft de verhalen van de baron overdreven om het boek goed te kunnen verkopen. En daardoor kreeg de baron de titel 'leugenbaron', maar onterecht dus. Maar Raspe kruidt met zijn 'overdrijven' eigenlijk de verhalen. Het is een cadeautje voor de lezer", volgens Wouter.

Wouters fascinatie voor het boek, kwam uit zijn kinderjaren. Zijn broer had een bibliotheekje opgericht en daar heeft hij het boek voor het eerst gevonden. Het is een beetje een luguber boek, maar dat zijn veel sprookjes ook. "Kinderen die het horen kunnen het plaatsen en ze snappen dat er een deel overdrijving in zit", zegt Wouter tot slot nog.

Herbekijk het gesprek hieronder. Wouter leest ook een fragment voor uit zijn boek.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief