De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Originele oproep stad Geel: 'Stuur een gedicht in over hoe je de coronacrisis hebt beleefd'

Poëzie VRT NWS

De stad Geel vraagt haar inwoners om gedichten in te sturen over hoe zij de coronaperiode hebben beleefd. 'Het gaat over moeilijke momenten van eenzaamheid en verdriet, maar ook over de kracht om weer overeind te komen'. Alle gedichten worden gebundeld en zullen later als boek te koop zijn bij de dienst Toerisme.

'Je hoeft niet meteen een virtuoze pen te hebben, gewoon graag je ervaringen delen in woord, is al voldoende. We zoeken geen topdichters', zegt schepen van welzijn Griet Smaers (CD&V).

De stad Geel vraagt haar inwoners om gedichten in te sturen over hoe zij de coronacrisis hebben beleefd. Dat doet ze naar aanleiding van de Sint-Dimpnaviering in mei: '2022 wordt het grote Dimpnajaar voor Geel.'

'Wij zouden graag van onze burgers vernemen hoe zij met die moeilijke coronaperiode zijn omgegaan. Hoe ze dat hebben beleefd en hoe ze weer zijn rechtgestaan. Dat kan gaan over eenzaamheid, het omgaan met ziekte of het verlies van dierbaren of financiële zorgen. Persoonlijke moeilijkheden waarin mensen veerkracht hebben getoond om er uit te komen', zegt Smaers. 'We verzamelen de gedichten en gaan er een mooie gedichtenbundel van maken.'

De Geelse stadsdichter zal de gedichten ook bekijken en hier en daar eventueel wat helpen. De gedichten moeten binnen zijn voor 4 april; de gedichtenbundel wordt op 14 mei voorgesteld. Hij zal te koop zijn bij de dienst Toerisme van de stad.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief