Opnames van 'Het smelt' gestart: Debuutroman van Lize Spit wordt regiedebuut van Veerle Baetens

VRT NWS

Actrice Veerle Baetens bekend van Eén-serie 'Cheyenne & Lola', VTM-reeks 'Cordon' en de met een Oscar genomineerde film 'The broken circle breakdown' is met 'Het smelt' aan haar regiedebuut bezig. De opnames zijn vorige vrijdag begonnen. 'Ik heb er lang naar uitgekeken en toegewerkt', zegt ze in een persbericht. 'Het smelt' was enkele jaren geleden de debuutroman van Lize Spit.

'Het smelt' is de verfilming van de succesroman van schrijver Lize Spit. En vertelt het verhaal van Eva die terugkeert naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden. Veel jaren daarvoor beleefde ze er een snikhete zomer die volledig uit de hand liep.

Het debuut van Lize Spit was een instantklassieker en kon meer dan 200.000 lezers bekoren in Vlaanderen en Nederland. Het werd nadien vertaald in meer dan negen talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Deens.

Veerle Baetens herwerkte het boek samen met Maarten Loix tot een scenario dat Baetens gaat regisseren. Charlotte De Bruyne (bekend van 'Niet schieten' en 'Flying home') speelt de volwassen Eva, nieuwkomer Rosa Marchant de jonge Eva. Sebastien Dewaele (bekend van 'Eigen kweek') vertolkt de rol van de vader, Naomi Vellisariou de moeder.

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief